Dakar 2019

Vasárnap a rajtceremóniával kezdetét vette az idei Dakar Rally, ami ebben az évben is nehéz kihívások elé állítja majd a versenyzőket. 

Az év első rangosabb autósport eseménye mindig a Dakar. Motorosok, autósok, kamionosok sora áll rajthoz, hogy teljesítse a távot, olykor önmagával is megküzdve legyőzze a nehézségeket, és a lehető legjobb helyezést érje el a versenyen.  

Túl az adminisztratív és technikai átvételeken, idén január 6. és január 17. között követhetjük figyelemmel a verseny történéseit, amelyen természetesen világsztárok is rajthoz állnak. Elég csak a kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loebre, vagy Carlos Sainzra gondolnunk, persze a hagyományosan a Dakar, vagy a tereprally szakágban érdekelt versenyzőkre is érdemes lesz majd figyelni. Évek óta meghatározó szerep jut a Dakar legtapasztaltabb résztvevőinek, így idén is hatalmas lesz a küzdelem Giniel De Villiers, Nasser Al-Attiyah, Nani Roma, vagy épp Robby Gordon között. 

A versenyzők mellett persze a gépeknek is nagy szerep jut, ezért a gyártók küzdelme is érdekes lesz, hiszen, aki nyer azé a dicsőség.  Mini,  Nissan, Toyota, Peugeot, Ford. Mindenki egyet akar: a győzelmet.  

A magyar színeket az autósok mezőnyében idén egyedül a Szalay-Bunkoczi páros képviseli, akik egy Opel Grandland X volánja mögött vágnak neki a távnak. Szalay tapasztalt pilótának számít, hiszen ebben az évben már tizennegyedik alkalommal áll rajthoz az embert és gépet egyaránt próbára tévő versenyen.  

A motorosok között két, határon túli magyarnak is szoríthatunk majd Gyenes Emánuel és Saghmeister Gábor személyében.  

2019-ben a Dakar résztvevői nem hagyják el Perut, hiszen az összes szakasz itt lesz megrendezve. A verseny teljesen a sivatagi szakaszokra épül, így mindenkinek jól jön majd a dűnéken szerzett tapasztalat. Azok a versenyzők, akik sikerrel teljesítik a távot, január 17-én, 5000 kilométer megtétele után érnek majd célba.  

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?