Egy legenda a polcodra

Emlékszünk még a Porsche 911 R modelljére 1967-ből, esetleg 2016-ból? Biztos vagyok benne, hogy sokaknak bevillan egy-egy kép, forma, színvilág. Nos ez utóbbi modellből most valami egészen igényes dolog készült a Porsche és a Ravensburger közös munkájának köszönhetően. 

Az 1967-ben megalkotott autó mérföldkő volt a Porsche életében, a német gyártó pedig 2016-ban bemutatta a Porsche 911 R új modelljét, amely egy igazi nyers élményautóra sikeredett, a 911 GT3 RS-ből eredeztetve. Az autó számadatokban megnyilvánuló mutatói már önmagukban is lenyűgözőek voltak, gondoljunk csak a négyezer köbcentire, az 500 lóerőre, melyet egy hathengeres bokszer szívómotorból nyertek ki, és mindezt egy hatfokozatú manuális váltó segítségével csalogatták elő. Akik most arra gondolnak, hogy „igen, ilyen egy igazi sportautó, semmi turbó, semmi automata váltó”, azoknak bizony igazuk van, de a két évvel ezelőtti 190 ezer Eurós ár keveseknek engedte meg, hogy egy ilyen paripát birtokoljanak. 

Most pedig a játékgyártó Ravensburger, a Porsche segítségével megalkotta az autót 3D-s puzzle formájában, a közzétett fotókon pedig jól látszik, hogy az eredmény kiváló lett.   

„Nagyon izgatottak voltunk, hogy a Ravensburggal együtt részesei lehettünk egy ilyen projektnek, melyben puzzle-ként alkottuk meg az egyik ikonikus sportautónkat” – mondta Oliver Eidam, a Porsche egyik vezetője. 

A gyártó lépésről lépésre haladt a munkával, először egy megvalósíthatósági tanulmányt készítettek, majd egy kezdeti prototípust, melynek alapján készültek el a puzzle darabjai, ezt követően pedig a teljes dizájnnal megalkotott második prototípus látott napvilágot. Természetesen ezen túlmenően is sok munkát kellett még elvégezni ahhoz, hogy a sorozatgyártás megkezdődhessen.  

„Egy igazi kihívás volt, hogy létrehozzuk a 911 R emlékezetes formáját, annyira pontosan és részletesen amennyire csak lehet” – fogalmazott Martin Fischer, a Ravensburger fejlesztőmérnöke. 

Azt ígérik, hogy ez csak a kezdeti lépése volt közös együttműködésüknek. A 108 darabból álló 3D puzzle már kapható a Porsche Online Shopban, a Porsche Múzeumban, és természetesen a Ravensburger online boltjában és játékboltjaiban.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?