Egy legenda visszatér? Volkswagen Buggy

Volkswagen BuggyHomokfutó? Strandautó? Buggy? Nevezhetjük bárhogyan, vitathatatlan tény, hogy sikeres volt. A Volkswagen egy ilyet készül bemutatni, csak kicsit másképp. Elektromosan. 

Ki ne emlékezne a híres – Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével sikerre vitt – Különben dühbe jövünk című filmre, amiben egy Puma Buggy körül forog a történet. Játékos forma, vidám színek, könnyű karosszéria, és élvezet minden mennyiségben. Ez akár a siker receptje is lehetne, nem véletlen tehát, hogy ezek a paripák mára szinte kultikussá váltak.  

Már tavaly arról szóltak a pletykák, hogy a Volkswagen tervezi egy ilyen autó bemutatását, mára pedig biztossá vált, hogy ez meg is fog történni, mégpedig egy elektromos autó formájában. Modern külsővel és technikával éled tehát újra a hatvanas évek egyik kedvenc játékszere, ami akkor a Bogár alapjaira épült. 

Sokat ugyan még nem árult el róla a gyártó, de annyit már tudunk, hogy a bemutatásra váró buggy alapja a Volkswagen moduláris elektromos platformja lesz. A képeken látható kerekek, az ajtók és a tető hiánya, valamint a kerek lámpák nagyban emlékeztetnek a korábbi autóra.  

A Volkswagen elektromos játékszerét a március elején megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon mutatják majd be. Arról jelenleg nincsenek hírek, hogy sorozatgyártású modell lehet-e majd belőle. 

, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?