Életmentő Discovery a Vöröskereszt flottájában

Különleges Land Rover Discovery kezdte meg munkáját az osztrák Vöröskereszt katasztrófa-elhárítási csapatánál, hogy tudásával, felszereltségével segítsen az életmentésben. 

A partnerség persze nem most kezdődötthiszen a Vöröskereszt és a Land Rover 60 éve dolgoznak együtt, hogy segítsenek a krízishelyzetbe került embereknek szerte a világon. Jelenlegi együttműködésük – amely ennek a projektnek az esetében 18 hónapon át tartott – eredménye  az egyedileg fejlesztett és különleges dizájnnal ellátott Discovery, melynek fedélzetén megtalálhatóak lesznek a legfejlettebb kommunikációs eszközök, köztük egy speciális drón is.  

Életmentő Land Rover

A nem mindennapi, nyolc rotoros drón egy nagy hatótávolságú hőkamerával lett ellátva, ami egy embert is képes felismerni akár 440 méteres távolságból, egy autót pedig akár 1000 méterről is tud majd azonosítani. A hőkamera mellett a rendszer számos más különleges képességgel is rendelkezik. Az eszközt kezelő operátor a drón segítségével fellelt tárgyak helyét úgy is beazonosíthatja, hogy a drónnal összeköttetésben lévő számítógép érintőképernyőjén megjelenő elem megérintésével pontos koordinátákat kap. Ez természetesen kulcsfontosságú lehet egy akció irányításakor hiszen ennek segítségével a mentés felgyorsulhat, még hatékonyabbá téve ezzel munkát.  

A Discovery katasztrófahelyzetek esetén tehát egy mobil mentésirányítási központként is tud majd működni, ahonnan a szakértők közvetlenül tudják koordinálni a műveleteket.  

Az autó alapja a 3.0 literes 258 lóerővel rendelkező dízel modell, amely ezentúl segíti majd a csapatot abban, hogy bármilyen körülmények között elérjék a katasztrófa sújtotta területeket. Ennek köszönhetően az akcióban résztvevők a helyszínről adhatnak pontos tájékoztatást, ezzel is elősegítve a mentési munkálatok koordinálását.  

, ,

Vélemény, hozzászólás?