Határtalan luxus és elegancia

Bárki szívesen vásárolna egy Bentleyt 290 euróért, ugye? Ebben az esetben sajnos nem egy autó, hanem csak egy toll kerül ennyibe, igaz nem akármilyen toll, hanem egy gyönyörű darabja a Graf von Faber-Castell for Bentley kollekciójának. 

A luxus nem ismer határokat, és ez ebben az esetben is bebizonyosodott. Két méltán híres márka fogott össze, hogy alkossanak valami igazán egyedit azoknak, akik ezt megengedhetik maguknak. A Bentleyt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, de vélhetően még csak kevesen hallottak a Graf von Faber-Castellről. Kasper Faber 1761-ben alapította meg vállalkozását Németországban, minőségi íróeszközöket gyártva. Később egy házasságkötés miatt lett a társaság neve Faber-Castell, amely név azóta is a luxust jelenti a tollak világában. Már az 1800-as évek közepétől gyorsan terjeszkedtek, hiszen megjelentek New Yorkban, Londonban, Párizsban, Bécsben.  Nos, ez a gyártó nem mindennapi termékeket kínál, természetesen nem mindennapi áron. Olyan luxustollakról van szó, amelyekben akár 18 karátos arannyal, ébenfával, ezüstözött kiegészítőkkel találkozhatunk. Persze hazánkban is lehet kapni ilyen tollakat, de arra ne számítsunk, hogy bármelyik írószerekkel foglalkozó boltban spontán találkozni fogunk vele, hiszen a sok tízezer, adott esetben sok százezer forintos tollakat leginkább rendelés útján tudjuk beszerezni.  

Ha pedig luxus, akkor Bentley, ez nem is kérdés. Mivel mindkét gyártó elkötelezett  a legmagasabb minőség és a legkiválóbb anyagok iránt, így a Graf von Faber-Castell for Bentley kollekcióban kimagasló szaktudással elkészített tökéletes tollakat és igényes kiegészítőket kínálnak számunkra. Választhatunk a töltőtoll, a rollerball, valamint a golyóstoll között, melyek magukon hordozzák a Bentley jellegzetes jegyeit, így például az íróeszközök tetején elhelyezett „B” betűt. A tollak természetesen a Bentley színeiben pompáznak, ugyanakkor a Graf von Faber Castell dizájnelemeit is megtalálhatjuk rajtuk. Kiegészítőként vásárolhatunk hozzá kézzel varrott (csakúgy, mint a Bentley belső) borjúbőr tokot is, amely igazán méltó helye lehet az említett tollak bármelyikének. 

S, hogy mennyiért lehet miénk a luxusnak ez a szintje? A golyóstoll 290, a rollerball 340, míg a töltőtoll 390 euróba kerül.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?