Hivatalos: Jövőre ERC futam lesz a Nyíregyháza Rally

Szeptember óta tudtuk, hogy nagy lépésre szánta el magát a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, akkor egy sajtótájékoztató keretében Oláh Gyárfás az MNASZ elnöke, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár közösen jelentették be, hogy Magyarország szeretne ERC futamot rendezni.  

Novemberben került megrendezésre a hazai rally bajnokság záró futamaként a Nyíregyháza rally, amely egyben ERC kandidáló futamként is szerepelt. A tét tehát nagy volt, mindenkinek tökéletesen kellett végeznie a munkáját ahhoz, hogy a versenyre látogató FIA képviselők, ellenőrök mindent rendben találjanak. Mind a futam rendezője, mind pedig az MNASZ, valamint a rally szakág vezetői, dolgozói megdolgoztak a sikerért. Már a versenyt követően lehetett tudni, hogy számunkra pozitív döntés fog születni, de az időpont tekintetében voltak még kérdőjelek. 

A hosszas tervezés, szervezés, munka meghozta gyümölcsét, és tegnap a FIA Világtanács szentpétervári ülését követően bejelentették, hogy a Világtanács elfogadta a versenynaptárat, melyben a Rally Hungary 2019 november 8-10. időpontban szerepel.  

Az ERC hivatalos honlapján már meg is jelent az időpont, valamint néhány információ a versennyel kapcsolatosan.  

A döntés jelentőssége megkérdőjelezhetetlen, hiszen ezzel Magyarország ismét visszakerül a rally nemzetközi vérkeringésébe. Az elmúlt években remek versenyzőink szerepeltek az ERC sorozatban, elég csak a MOL Racing Team párosára, Herczig Norbertre és Ferencz Ramónra gondolnunk, akik rögtön az első szezonjukban többször is a dobogóra állhattak. Ifj. Érdi Tibor megnyerte az ERC2 kategóriát, de Botka Dávidékról, és Klausz Kristófékról sem szabad megfeledkeznünk, akik szintétn sikeresen szerepeltek a nemzetközi porondon.  

A Nyíregyháza Rally-n megjelent ERC megfigyelők meggyőződhettek továbbá arról is, hogy a hazai bajnokság is nagyon szinvonalas, az utolsó verseny utolsó szakaszáig ment a harc a bajnoki címért. Hadik András és Turán Frigyes mellett sok tehetséges és nagyon gyors pilótát láthattak száguldani, egyben a technikás pályákon túl a régió szépségeivel is megismerkedhettek. 

Minden adott tehát, hogy jövőre egy remek versennyel a Nyíregyháza Rally legyen az ERC sorozat szezonzáró futama. Kiváncsian várjuk, hogy a nemzetközi élmezőny szereplői, hogyan tudják majd felvenni a versenyt itthoni kedvenceinkkel.  

, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?