Hivatalos: Loeb aláírt a Hyundai Motorsporthoz

A valaha volt egyik legsikeresebb autóversenyző, Sebastien Loeb pályafutása eddig is rendkívül izgalmas volt, ami a jelek szerint most újabb fordulatot vesz. 

Vannak, akik csak az ügyes „tornászfiúként” emlegetik, de azt hiszem, aki egy kicsit is jártas az autók és az autósport világában az tudja, hogy ki is az a Sebastien Loeb. Nevéhez – több szakágban is – rengeteg rekord fűződik. Ugyan valóban tornászként kezdett, de szerencsénkre hamar átnyergelt a versenyautókra.  

Eddigi munkája, eredményei megkérdőjelezhetetlenek, hiszen kilencszeres rally világbajnok, szerepelt a WTCC-ben, indult a Le Mans-i 24 órás versenyen, többször is küzdött a Dakar Rallyn, óriási rekordot állított föl a Pikes Pikes-i felfutása alkalmával. A Race of Champions rendezvénynek, vagyis a Bajnokok Tornájának is elismert szereplője volt több alkalommal is.  

Neve szinte teljesen összeforrott a PSA konszern márkáival, hiszen legnagyobb sikereit Peugeot és Citroen volánja mögött érte el. Láthattuk őt Citroen Saxo Kit Car-ban, Super 1600-os C2-ben, Xsara WRC-ben, C4 WRC-ben, DS3 WRC-ben, de a Peugeot színeiben állította fel a sokáig megdönthetetlennek hitt Pikes Pikes rekordot is.  

Most azonban ismét egy új fejezet következik pályafutásában, hiszen bejelentették, hogy aláírt a Hyundaihoz, így jövőre már egy Hyundai i20 WRC volánja mögött láthatjuk majd versenyezni a rally világbajnokságon. Navigátora, mint eddig, ezután is Daniel Elena lesz. A hírek szerint a szerződése két évre szól, és 2019-ben hat futamon fog majd rajthoz állni.  

A Hyundai az utcai autók világán kívül a versenyautók terén is hatalmasat fejlődött. A rally világbajnokságon szereplő i20 WRC mellett sikeres volt az R5-ös autók fejlesztése is, valamint a TCR sorozatnak is meghatározó szereplői voltak.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?