Lewis Hamilton ismét világbajnok

Lewis HamiltonMegszerezte ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton. A brit pilóta ezzel egy igen előkelő körhöz csatlakozott, hiszen eddig ez csupán Juan Manuel Fangionak és Michael Schumachernek sikerült. 

Egész évben izgalmasan alakultak a Formula 1 versenyei, egy ideig nagyon szoros volt a pontverseny a két élmenő Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között. Azonban két futammal a világbajnoki sorozat befejezése előtt a Mercedes pilótája behozhatatlan pontelőnyre tett szert, így ő lett a 2018-as esztendő világbajnoka. 

A futam

Ugyan a hétvége nem alakult túl kedvezően Hamilton számára, de már az austini verseny óta tudtuk, hogy a mexikói rendezvényen elég neki egy hetedik hely is ahhoz, hogy ismét a csúcsra érjen. A szabadedzéseken nagy Red Bull fölényt láthatott a közönség, és az időmérő edzés is azt bizonyította, hogy nekik áll a zászló. Ennek megfelelően Daniel Ricciardo és Max Verstappen foglalták el a rajtrács első sorát, míg a harmadik helyről Sebastian Vettel rajtolhatott. 

A rajtot Ricciardo elrontotta, az első körökben Verstappen, Hamilton, Ricciardo, Vettel volt a sorrend. A helyiek kedvence, Sergio Perez is derekasan küzdött a mezőnyben, ám a 41. körben technikai probléma miatt fel kellett adnia a versenyt.  

A Mercedesek ezen a pályán nagyon szenvedtek a gumikkal, míg a Ferrarinak és a Red Bullnak jobban sikerült figyelni a taktikára. Olyannyira, hogy a 40. körben Vettel megelőzte Hamiltont, de ekkor már ő is tudta, hogy ez csupán egy kevés vígaszt jelenthet majd számára a futam végén.  

A verseny szinte a legvégéig tartogatott meglepetéseket, hiszen a 62. körben Ricciardo a második helyről kényszerült kiállni, technikai hiba miatt kellett feladnia a versenyt, ezzel elúszott a Red Bullok kettős győzelme.  

Lewis Hamilton a világbajnok

A versenyt végül Max Verstappen nyerte, Sebastian Vettel lett a második, Kimi Raikkonen pedig a harmadik. Lewis Hamilton nem tudott felállni a dobogóra, negyedik helyen felyeztbe be a futamot, de ez is elég volt ahhoz, hogy megszerezze ötödik világbajnoki címét.  

A leintést követően a német sportszerűen gratulált a friss világbajnoknak, keserűsége azonban érthető volt. Az év első felében nagyon jól állt Vettel, minden esélye meg volt arra, hogy ő legyen a világbajnok, de Belgium után valahogy elfogyott a lendület, hibázott is néhányszor, így már csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz ötszörös világbajnok Hamiltonból. A brit pilóta magabiztossága, motivációja, ereje töretlen és megkérdőjelezhetetlen, így világbajnoki címeinek számát akár még növelheti is a következő években.

A versenyzők csatája azonban tovább folytatódik, hiszen még két futamot rendeznek idén, amelyeken a világbajnokság további sorrendje is el fog dőlni.  

, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?