Már a pápa is Skodával jár?

A Szentatya augusztus 25-én Dublinba érkezett, ahol a családok világtalálkozóján vett részt. A rendezvénynek a Skoda volt az egyik hivatalos partnere, többek között így történhetett, hogy Ferenc pápa egy Skodában találta magát.  

Négy különleges Skoda Rapid Spacebackről van szó, amit a cseh gyártó biztosított őszentsége részére, valamint egy Octavia, egy Karoq és egy Superb is megjelent a flottában, amelyek a bíborosok, püspökök és egyéb VIP vendégek kényelmét voltak hivatottak szolgálni.  

A Rapidokat kissé át kellett alakítani, hogy megfeleljenek a vatikáni előírásoknak. Navy Blue színben pompáztak, a színezett hátsó ablakokat átlátszóra cserélték annak érdekében, hogy az emberek láthassák a pápát, valamint egy zászlótartó rudacskát is felszereltek, ahol a vatikáni zászló lett elhelyezve.

Három autó kivételes rendszámot is kapott, utalva azokkal II. János Pál pápa 1979-es írországi látogatására, az idei esztendőre, valamint az angol Pope, vagyis pápa szóra. 

Az eseményen kiállítottak egy egyedi Skoda Karoqot is, melynek összes ablakát kézzel készített, színezett üvegekre cserélték, amik így a templomokban található ablakokra emlékeztettek.  

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?