Újra együtt a Bentley és a Breitling

A két cég nem először jelenik meg közösen a luxust, eleganciát és minőséget kedvelő közönség előtt, hiszen a múltban több alkalommal tették már le közösen névjegyüket a különleges autók és órák megszállottjai elé. 

Bentley Breitling

Akár a Breitling, akár a Bentley nevet halljuk, látjuk, olvassuk, mindenkinek a prémium minőség és persze a prémium ár az, ami először eszébe jut. Mindkét cég kivételes termékeket gyárt, amiknek birtoklását jelenleg csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Egy Bentley új ára számos magyar település éves költségvetését is meghaladja, és igen, a Breitling az az óra, amelynek replika változata is többe kerül, mint a „hétköznapi ember” karján lévő időmérő szerkezet.  

Mi más is születhet ebből az együttműködésből, mint ismét egy kivételes óra. De ne szaladjunk ennyire előre.  

Leon Breitling volt az, aki 1884-ben a svájci St. Imier nevű városkában lévő műhelyében órákat kezdett gyártani, már akkor igen kimagasló minőségben. A családi műhely, és vele a tudomány apáról-fiúra szállt. Hamarosan kifejezetten pilótáknak tervezett kronográf órák gyártásával hívták föl magukra a figyelmet, mígnem a Breitling 1936-ban már a Brit Királyi Légierő hivatalos partnere lett. Az eltelt évtizedekben a repülés szerelmesei mellett sokan kedvelték meg a svájci gyártó kivételes minőségű és elegáns óráit.  

Az autógyárak és óragyártók közötti együttműködés nem egyedülálló az iparban, ám leginkább arról szóltak, hogy különleges órák kerültek különleges autók műszerfalaiba. Így történt ez 2003-ban is, amikor a Bentley Continental GT műszerfalán megjelent a Breitling, de az együttműködésük itt nem ért véget, ugyanis egy karóra is bemutatásra került, ami a Breitling for Bentley Motors nevet kapta.  

Eltelt 15 év, és a két cég ismét közösen jelenik meg, egy karóra bevezetésével. A képeket elnézve az eredmény ebben az esetben is gyönyörű lett. A pontosságot és a kiváló minőséget a Breitling szerkezet biztosítja, a különleges átlátszó hátlap, benne a Bentley logóval pedig igazán exkluzív megjelenést kölcsönöz az órának. Számlapja a Bentley színválasztékából ismert British Racing Green színben pompázik, hasonlóan a bőrszíjhoz is. A 42 mm átmérőjű ház természetesen rozsdamentes acélból készült, amely 100 méterig vízállóságot is biztosít. 

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?