Újra világbajnok a Mercedes

Mercedes F1Vasárnap Brazíliában ismét felért a csúcsra a Mercedes, sorozatban ötödik alkalommal. Az izgalmasra sikerült futam Lewis Hamilton győzelmével zárult, a Mercedes csapat pedig behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben.  

Az idei esztendőben mind a Ferrari, mind pedig a Mercedes megmutatta, hogy még mindig ők a legerősebbek. Folyamatosan harcoltak, küzdöttek, leginkább egymással, persze olykor a Red Bull csapattal is számolni kellett. Egy jó csapat, két jó pilóta. Mi más lenne a receptje a világbajnoki győzelemnek?  

Vasárnap Lewis Hamilton idei tizedik, pályafutása 72. győzelmét szerezte meg, és másodszor tudott nyerni Interlagosban. A számok önmagukért beszélnek, de ha nem csak az idei esztendőt vesszük szemügyre, akkor talán méginkább meggyőzőek. Sorozatban öt világbajnoki cím a Mercedesnek. „Ki gondolta volna, hogy ez lehetséges, amikor nyolc évvel ezelőtt belevágtunk a küldetésünkbe.”- mondta Toto Wolf csapatvezető. A győzelem után, ahogy ilyenkor illik köszönetett mondott mindenkinek, ternészetesen nem csupán a szűk csapatnak, hanem a teljes hátországnak is.  

Lewis Hamilton is köszönetet mondott mindenkinek, egyenesen legendáknak nevezte a csapat tagjait, akik immáron azzal a tudattal mehetnek az utolsó futamra, majd pedig a téli szünetre, hogy megnyerték a világbajnokságot. „Büszke vagyok, hogy része lehetek ennek a csapatnak”- mondta Hamilton.  

Valtteri Bottas, a Mercedes csapat finn pilótája is a csapatot méltatta, hangsúlyozva, hogy mindenki igazán medérdemelte ezt a győzelmet. Neki is nagy szerep jutott ebben, sőt, Lewis Hamilton világbajnoki címében is. „Általában csak néhány ember van a reflektorfényben, de a mi csapatunkban hősök vannak a háttérben.” „Köszönet és gratuláció mindenkinek.” 

Még egyetlen verseny van hátra az idei világbajnokságból, hogy aztán a csapatok megkezdjék a téli pihenőt, valamint a felkészülést a következő esztendőre. A tegnapi ünneplés egyes részleteit látva biztosak lehetünk benne, hogy a Mercedes csapattal a következő esztendőben is világbajnoki esélyesként kell számolnunk. Egységesek, tele vannak energiával, tudással és küzdeni akarással. Megdolgoztak érte, hiszen egy ilyen csapatot kialakítani nem egyszerű feladat. Ahol mindenki tudja a dolgát, mindenki azonos cél érdekében küzd, olykor kemény körülmények között. A Mercedes AMG Petronas Motorsport sikerei csúcsán sem fog megpihenni, ebben biztosak lehetünk. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?